Güncel Haberler

Partizan, Cook İçin Devrede

Yeni sezonda da 7DAYS EuroCup‘da mücadele edecek Partizan, yine iddialı bir kadro kurmak istiyor. Bu yolda listelerinde yer alan isimler de ortaya çıkmaya başladı.

Sırp ekibinin forvet rotasyonuna takviye yapmak istediğini biliyoruz, listelerinin başında ise Elgin Cook yer alıyor.

Sezona Avtodor’da başlayan ve sonrasında Unics Kazan‘a transfer olan Cook, sadece 1 maçta oynamış ardından pandemi nedeniyle sezon iptal edilmişti ki zaten sonrasında da serbest kaldı.

1.97 metre boyunda olan 27 yaşındaki forvet, Avtodor forması ile bu sezon VTB sahnesinde 14 maçta ortalama 30.4 dakika süre almış 15.4 sayı, %31.3 3sayı, 5.5 ribaund, 1.7 asist, 1.1 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Cook, atletizmi ve topu yere vurabilmesi ile her iki forvet pozisyonunda da fark yaratabilen bir isim. Şut tehditinin bulunması ve 4 numara için çabuk 3 numara için güçlü kalması ona sürekli ters eşleşme avantajı getiriyor. Ribaundlardaki katkısını da arttırdı bu sezon ve Partizan’ın tempoya dayalı özgürlükçü sisteminde etkili olacağını düşünüyorum.

https://youtu.be/VI2gAH10Y04

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …