Güncel Haberler

Laprovittola, Real Madrid’den Ayrılıp Eski Takımına Dönebilir

Geçen yaz İspanya Liga Endesa‘nn MVP’si olarak büyük umutlarla geldiği Real Madrid‘de koç Laso’nun rotasyonuna giremeyen, beklentilerin altında kalan Nicolas Laprovittola takımdan ayrılabilir.

2018-19 sezonunda Joventut Badalona forması ile ligin MVP’si seçilen Arjantinli guard, beklediği süreleri ve fırsatı alamadı, aldıklarını da iyi değerlendiremedi. Bu nedenle yeni sezonda Real ile garanti kontratı olmasına rağmen takımla görüşüp ayrılması bekleniyor ve büyük ihtimal eski takımı Badalona’nın yolunu tutacak.

1.90 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, Real forması ile Liga Endesa’da 23 maçta ortalama 15.6 dakika süre alırken 6.3 sayı, 2.0 ribaund, 3.1 asist ve Euroleague sahnesinde ise 23 maçta ortalama 13.0 dakika sahnede kalırken 5.0 sayı, 1.4 ribaund, 3.0 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Aslında Real tam onun istediği tempoda ve hücuma dayalı bir basketbol oynuyor. Ben başarılı olacağını düşünenlerdendim ancak Campazzo ile aynı anda sahada kalamaması, Laso’nun size nedeniyle birini seçmesi ve bunun da doğal olarak Campazzo olması, Llull’un sakatlıktan dönmesi ile de dakikalarının iyice azalması kendisini göstermesine engel oldu. Badalona’dan sonra Real yerine bir kademe daha altta bir Euroleague takımına gitse Baskonia ya da Valencia gibi kendisini çok daha iyi gösterme şansı bulabilirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=Ix6JXTcPahc

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Lider Real Madrid, Valencia Karşısında Sürprize İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde Real Madrid konuk ettiği Valencia karşısında sürprize izin vermedi …