Güncel Haberler

Zaragoza, Sulaimon ile Büyük Ölçüde Anlaştı

Bu sezon hem FIBA Şampiyonlar Ligi hem de İspanya Liga Endesa‘da sergilediği flaş performansla dikkatleri üstüne çeken Zaragoza, yeni sezon için de kadrosunu kaliteli bir isimle güçlendirmeye hazırlanıyor.

Bu sezon Dijon ile etkili bir performans sergileyen Nijerya asıllı Birleşik Amerikalı guard Rasheed Sulaimon ile büyük ölçüde anlaştılar ve yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.93 metre boyunda olan 26 yaşındaki Sulaimon, Pro A’da 23 maçta ortalama 29.6 dakika süre alırken 12.5 sayı, %46.2 3sayı, 3.2 ribaund, 3.5 asist ve Şampiyonlar Ligi sahnesinde ise 15 maçta ortalama 28.4 dakika süre alırken 13.4 sayı, %47.4 3sayı, 2.1 ribaund, 3.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Sulaimon, sürati, atletizmi ve deliciliği ile Şampiyonlar Ligi’nin en iyi penetrecilerinden biriydi. Bunun yanında dribbling üstü gönderdiği yüksek yüzdeli üçlükler ile de Dijon’un bitirici rolünde en güvendiği isim oldu. Yüksek tempoda verimliliği artan ve açık alanda oynamayı daha çok seven Sulaimon, Ennis’i de takımda tutmak isteyen Zaragoza’nın benzer oyun tarzına rahatlıkla uyum sağlayacak bir isim. Ayrıca işin savunma tarafında kısalara baskı konusunda koç Fisac’ın eli daha kuvvetli olacak onun sahada olduğu anlarda. Seeley’den çok daha fazla faydalı olacağını ve takıma güç artı taze enerji katacağını düşünüyorum. Onu BSL’de görmeyi çok isterdim açıkçası, Euroleague ekiplerimiz hariç diğer takımlarımız adın KAÇAN BÜYÜK BALIK olduğunu düşünüyorum…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …