Güncel Haberler

RESMİ: Badalona, Morgan ile Yeniledi

Yeni sezonda da 7DAYS EuroCup‘da mücadele etmesi beklenen İspanya Liga Endesa ekibi Joventut Badalona, iç transfer ile yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Bu yaz serbest kalacak olan Kanadalı uzun forvet Conor Morgan ile 1+1 yıllık yeni bir kontrat imzaladıklarını duyurdular. Böylece koç Duran’ın sistemindeki önemli parçalardan birini yeni sezon öncesi takımda tutmayı başardılar.

Sezon askıya alınana kadar oynanan 23 maçtan 9 galibiyet çıkaran Badalona 12.sırada yer alıyordu. Katalan ekibi 17 Haziran’da başlayacak olan ve 12 takımın yer alacağı final turnuvasında mücadele ederek 2019-20 sezonunu tamamlayacak.

2.06 metre boyunda olan 25 yaşındaki forvet, Liga Endesa’da 19 maçta ortalama 19.6 dakika süre alırken 9.5 sayı, %35.1 3sayı, 3.6 ribaund ve kariyerinde ilk defa sahneye çıktığı EuroCup’da ise 15 maçta ortalama 19.6 dakika süre alırken 8.7 sayı, %34.5 3sayı, 3.0 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Morgan göründüğünden çok daha atletik ve mobil bir uzun. Özellikle açık alanda çok iyi bir bitirici. Diğer taraftan dış şut tehditi iyi olmasına rağmen pota altında da fiziksel temastan, savaştan kaçmayan bir uzun. Bu da onu hücumda çok yönlü bir silah yapıyor. Topla buluşmadığı anlarda da enerjisi ile takıma katkı veren, değerli bir tamamlayıcı Morgan. Onun adına söyleyebilieceğimiz en önemli eksiler pozisyonu için dribbling kalitesinin düşük olması ve ribaundlarda beklentilerin altında katkılar veriyor olması.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …