Güncel Haberler

Milano, Scola ile Devam Etmek İstiyor

Normal şartlarda Olimpia Milano‘nun yeni sezon için oluşturmak istediği özel kadroda Arjantinli veteran yıldız Luis Scola yer almıyordu.

Ancak Olimpiyatlar’ın 2021 yazına ertelenmesi ve Scola’nın Olimpiyatlar’da oynamak istemesi hem kendisinin hem de Milano’nun düşüncelerini değiştirdi. Arjantinli forvet koç Messina’ya Olimpiyatlar’a Milano gibi rekabetçi ve güçlü bir takımda hazırlanmak istediğini belirtti. Koç Messina ve Milano yönetimi de bu konuya sıcak baktı, kendisine 1 yıllık tekliflerini ilettiler.

Yakın zamanda tarafların resmi olarak anlaşması bekleniyor.

2.07 metre boyunda olan 40 yaşındaki Scola, bu sezon Lega Basket Serie A’da 11.2 sayı, 3.2 ribaund ve Euroleague sahnesinde 9.2 sayı, 4.4 ribaund istatistikleri ile mücadele ederek aslında halen ne kadar değerli bir parça olduğunu gösterdi.

Yeni sezonda Milano’nun 4 numaraya Williams, Jerebko ya da Singleton gibi dominant bir 4 numara transferi yapması bekleniyor. Scola da bu isimleri yedekleyebilecek, aynı zamanda hem sahada hem de saha dışında koç Messina’nın sağ kolu olarak takıma liderlik edebilecek özelliklere sahip.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …