Güncel Haberler

ÖZEL: Sarı Lacivertlilerin Guard Hedeflerinden Biri Daha Belli Oldu

Koç Obradovic takımın başında kalsa da kalmasa da finansal problemlerin de etkisiyle kadroda ciddi bir değişiklik yapması beklenen Fenerbahçe Beko‘nun guard hamlesi için hedflerinden biri daha belli oldu.

Sloukas’ın takımdan ayrılması beklenirken, indirim istenecek De Colo’nun da durumu belirsizliğini koruyor. Fenerbahçe Beko‘nun da bu nedenle guard rotasyonu için B planı yapmaya başladığı gelen haberler arasında.

Sarı lacivertlilerin listesinde yer alan isimlerden biri Zalgiris Kaunas ile yollarını ayırması beklenen Birleşik Amerikalı guard Thomas Walkup.

Walkup ile Olympiakos, Maccabi Tel Aviv ve Valencia gibi Euroleague takımları da ilgileniyorlar.

1.93 metre boyunda olan 27 yaşındaki combo-guard, sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 25.3 dakika süre alırken 9.6 sayı, %46.7 3sayı, 3.6 ribaund, 5.5 asist, 1.0 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Walkup fiziksel özellikleri ön planda olan ve delici bir guard. Diğer taraftan saha görüşü ve ikili oyun organizasyonları konusunda koç Jasikevicius’un tedrisatından geçmiş olmasının avantajıyla Fenerbahçe’nin bu sezon yaşadığı eksiklikleri kapatabilecek bir guard. Özellikle Sloukas’ın ayrılması ve De Colo’nun kalması durumunda Walkup hamlesinin nokta atışı olacağını düşünüyorum. Hem savunmada Sloukas’dan çok daha fazlasını verecektir ve De Colo’nun açıklarını kapatacaktır hem de hücumda takımın daha çok pasla daha iyi organize olmasını sağlayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …