Güncel Haberler

RESMİ: Asvel, NBA Patentli Guard ile İmzaladı

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Asvel Villeurbanne, guard rotasyonunu NBA patentli oyun kurucu ile güçlendirdi.

Geçtiğimiz sezon AS Monaco forması ile izlediğimiz tecrübeli guard Norris Cole, önümüzdeki 2 sezon boyunca Asvel’in başarısı için mücadele edecek.

2011 yılında 28.sıradan NBA draftında seçilen Cole, 2012 ve 2013 yıllarında Miami Heat’in üst üste elde ettiği 2 şampiyonlukta önemli rol oynayan isimlerden biriydi.

Asvel’in başkanı efsane NBA oyuncusu Tony Parker bu transfer için şu açıklamaları yaptı:

Norris ile önümüzdeki 2 sezon birlikte olacağımız için çok mutluyum. O kendisini hem JeepElite hem Euroleague hem de NBA’de kanıtlamış bir oyuncu. Her gittiği yerde oyununu hızlıca takıma adapte edebiliyor ve önümüzdeki sezonlarda bize tam anlamıyla liderlik edeceğini düşünüyorum.

Asvel Villeurbanne Resmi Web Sitesi

31 yaşında olan 1.88 metre boyundaki tecrübeli guard, Pro A’da 17 maçta ortalama 23.9 dakika süre alırken 14.3 sayı, %40.3 3sayı, 1.5 ribaund, 4.5 asist, 1.1 top çalma ve EuroCup sahnesinde ise 10 maçta ortalama 25.7 dakika sahada kalırken 12.3 sayı, %42.4 3sayı, 2.8 ribaund, 4.2 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Takımdan ayrılması beklenen Taylor’ın yerini rahatlıkla dolduracağını hatta bu transferle Asvel’in bir kademe daha yukarı çıkacağını düşünüyorum. Cole hücumda çok daha etkili bir silah olduğu gibi NBA’de şampiyonluk yaşamış olmanın getirdiği tecrübe ile Asvel’e iyi liderlik edeceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …