Güncel Haberler

Fenerbahçe’de Oyuncuların 2 Aylık Maaşları Yatırıldı

Sözcü’nün haberine göre Fenerbahçe yönetimi, erkek basketbol takımı oyuncularının 2 aylık alacaklarını yatırdı ve kalan ödemeler için de 15 Ağustos’a kadar bir ödeme planı iletildi.

Bildiğiniz üzere Fenerbahçe Beko‘da oyuncular Aralık 2019’dan bu yana, yani 5 aydır maaşlarını alamıyorlardı ve özellikle yabancı oyuncular bu durumdan dolayı şikayetlerini Euroleague Oyuncular Birliği’ne (ELPA) iletmişlerdi.

Turkish Airlines Euroleague yönetimi de kulüple 2 Haziran’da iletişime geçerek gönderdiği yazıda oyuncuların ücretlerinin 15 Ağustos’a kadar eksiksiz olarak ödenmesini istedi.

Pandemi nedeniyle küçülmeye gitmesi beklenen ve maçlar oynanmadığı için bu dönemde herhangi bir geliri bulunmayan Fenerbahçe’de başkan Ali Koç bu yazı üzerine hemen oyuncuların 2 aylık ücretlerinin yatırılmasını sağladı.

Fenerbahçe yönetimi kalan ücretlerin de 15 Ağustos’a kadar tamamlanacak şekilde planlandığını Euroleague yönetimine taahhüt etti. Başkan Ali Koç, yönetime net bir talimat vererek ödemelerin bu plana göre aksamadan yapılmasını ve krizin daha fazla büyümeden çözülmesini istedi.

Başkan Ali Koç yönetimindeki sarı-lacivertliler, kulübün neredeyse hiçbir gelirinin olmadığı pandemi döneminde gelen yazı üzerine oyunculara 2 aylık ücretlerini ödedi.

Diğer taraftan bu gelişmelerden dolayı sarı lacivertli yönetimin oyunculara kırgın olduğu öğrenildi. Oyuncuların daha önce de benzer ödeme sıkıntılarının olduğu ama ilk kez konunun bu şekilde Euroleague’e taşımasından ve bunun pandemi döneminde yapılmasından dolayı camia içinde rahatsızlık oluştuğu haberde belirtildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …