Güncel Haberler

Bertomeu’dan Euroleague’in Değeri ve Panathinaikos Hakkında Açıklalamalar Geldi

Turkish Airlines Euroleague‘in CEO’su Jordi Bertomeu, Yunan gazetesi Ta Nea’ya yaptığı açıklamada hem Panathinaikos‘un ligde kalacağına inandığını belirtti hem de ligin değeri ve yeni sponsorluk anlaşmaları hakkında bilgiler verdi.

Bertomeu, öncelikle Panathinaikos’un ligden ayrılacağına dair çıkan haberlere değindi:

Panathinaikos’un bizimle kalacağına inanıyorum. Daha önce de böyle bir sorun yaşanmıştı ancak kulüp resmi bir açıklama yapmadı. Takımlar elit seviyede rekabet edebilmek için EuroLeague’de oynamaları gerektiğini ve EuroLeague’den ayrıldıktan sonra geleceklerinin çok parlak olmadığını biliyorlar.

Ta Nea

EuroLeague CEO’su Jordi Bertomeu, EuroLeague’in önümüzdeki sezonunun Coronavirüs salgınının finansal anlamdan nasıl etkileneceği hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

Şüphesiz ki tüm takımların çeşitli ayarlamalar yapması gerekecek ancak fazla endişelenmeye de gerek yok. EuroLeague’in toplam iş değeri yaklaşık 421 Milyon Euro. Bu da ligin bir önceki sezona göre %20.7’lik bir büyüme gerçekleştirdiği anlamına geliyor. Bu rakam önümüzdeki sezon ister istemez düşecektir. Ancak takımların yaşayacağı gelir kayıplarını azaltabilmek için kulüplerle beraber çalışıyoruz. Ligimizde yer alan çoğu takımın ülkelerinde salgın henüz sona ermemiş durumda, bu da çeşitli zorlukları beraberinde getiriyor. Şu anda sezonu iptal etmenin finansal anlamda bizi nasıl etkileyeceğini araştırıyor ve önümüzdeki sezon için ayarlamalar yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki sezon için sponsorlarla şimdiden görüşmeye başladık.

Ta Nea

Sezonun iptal edilmesi kararının nasıl bir sürecin ardından alındığını da anlatan Bertomeu, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

Birçok farklı senaryoyu ele aldık ve hepsi için hazırlıklarımızı yapıyorduk. Maçların tek bir konumda oynanması için çok ciddi ve detaylı bir planımız vardı. Bu senaryonun gerçekleşebilmesi için elimizden geleni yaptık ancak bizim kontrolümüzün dışında gelişen durumlar da vardı. Sezonu iptal etmek gibi zor bir karar vermek zorunda kaldığımız için üzgünüm. Ancak bir yandan doğru kararı verdiğimizi de biliyoruz.

Ta Nea

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …