Güncel Haberler

Maccabi’nin Hedefinde Pierre Var

Yeni sezonda koç Sfairopoulos’un planlarında olmayan Colairo’nun yerine forvet takviyesi yapmak isteyen Maccabi Tel Aviv‘de gündeme yeni bir isim geldi.

İsrail ekibinin ilgilendiği isimlerden biri Sassari‘den ayrılarak serbest kalması beklenen Kanadalı forvet Dyshawn Pierre. Güçlü EuroCup temsilcilerinden Unics Kazan da onunla ilgilenen takımlar arasında yer alıyor.

3 sezondur İtalyan ekibinin formasını giyen Pierre, bu transfer gerçekleşirse kariyerinde ilk defa Euroleague sahnesinde boy gösterecek.

1.98 metre boyunda olan 26 yaşındaki Pierre, sezon askıya alınana kadar Serie A’da 21 maçta ortalama 30.8 dakika süre alırken 13.8 sayı, %45.0 3sayı, 7.0 ribaund, 2.8 asist, 1.1 top çalma ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 16 maçta yine ortalama 30.8 dakika süre alırken 12.6 sayı, %32.9 3sayı, 8.4 ribaund, 2.4 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Kanadalı forvet hakkındaki yorumlarımı Sınıf Atlayabilecek İsimler – 5 (İtalya Serie A) isimli yazımda sizlerle paylaşmıştım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …