Güncel Haberler

3 Euroleague Ekibi Strelnieks ile İlgileniyor

Geçtiğimiz yaz CSKA Moskova ile 2 yıllık kontrat imzalayan Janis Strelnieks, yeni sezonda koç Itoudis’in planlarında yer almıyor.

Gelen haberlere göre Rus ekibi ile Letonyalı guard kontratı karşılıklı feshetmek için masaya oturmuşlar ve yakın zamanda anlaşmanın sağlanması bekleniyor.

Tecrübeli guard ile ilgilenen takımlar arasında Maccabi Tel Aviv, Panathinaikos ve Kirolbet Baskonia var.

1.91 metre boyunda olan 30 yaşındaki Letonyalı guard sezon askıya alınana kadar 21 Euroelague maçında ortalama 15.7 dakika süre alırken 7.2 sayı, %41.7 3sayı, 1.8 ribaund, 2.0 asist ve VTB Ligi’nde ise 13 maçta ortalama 19.6 dakika sahada kalırken 7.8 sayı, %45.7 3sayı, 1.1 ribaund, 2.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Sakatlıkların da etkisiyle beklentilerin altında kalan Strelnieks, Euroleague sahnesinde her takımda alternatif guard olarak kendisine süre bulabilecek kaliteye ve krediye sahip. Yüksek yüzdeli şutları ve kaliteli saha görüşü ile her iki guard pozisyonunda da süre alabiliyor. Kendisi ile ilgilenen 3 Euroleague takımının da guard rotasyonundaki ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede ki Pana ve Baskonia’da ilk beşte bile yer bulabilir kendine yeni sezonda.

https://www.youtube.com/watch?v=gg0XwM42K-A

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …