Güncel Haberler

ÖZEL: Real Madrid, Zizic’i Gündemine Aldı

Real Madrid bu yaz önemli oyuncularını NBA’e kaptırabilir ve bu isimlerden biri de Cape Verdeli uzun Tavares.

İspanyol devi de bu nedenle alternatiflerini hazırlamaya başladı. Listelerinin başında olan isim ise son olarak NBA‘de Cleveland Cavaliers forması giyen ve daha önce ülkemizde Daçka forması ile de izlediğimiz Hırvat uzun Ante Zizic. Hatta gelen haberlere göre Tavares NBA’e gitmezse bile bu transfer gerçekleşebilir. Çünkü Reyes artık yaşlandı ve Mejri ile de yollar ayrılıyor.

Zizic ile Maccabi Tel Aviv de yakından ilgileniyor.

2.10 metre boyunda olan 23 yaşındaki Zizic’in Cavs ile kontratı bu yaz sona eriyor. Bu sezon 22 maçta ortalama 10.1 dakika süre almış ve 4.4 sayı, 3.0 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti. NBA macerasına başlamadan önce 2016-17 sezonunda temsilcimiz Daçka ile Euroleague sahnesinde 20 maçta ortalama 21.4 dakika süre almış ve 9.0 sayı, 6.7 ribaund istatistikleri ile dikkat çekmişti.

Genç uzun NBA’de pişti ve daha tecrübeli bir oyuncu haline geldi. Ancak oradaki kariyerinin benchten öteye olamayacağını kendisi de anlamış durumda. Bu nedenle artık Euroleague’e tekrar dönerek kendisini kanıtlama zamanı geldi. Güçlü fiziği, enerjisi, savaşçı kimliği ve ribaundlardaki katkısı ile tecrübeli uzunlar Reyes, Mickey, Randolph ile birlikte koç Laso’nun sisteminde parlayarak tekrar ön plana çıkabileceğini düşünüyorum. Hatta Tavares takımda kalsa bile kendisine rotasyonda yer bulabilir. Çünkü Reyes artık yaşlandı, Mejri kadroda olmayacak ve Mickey de net bir pivot değil, 4 ile 5 arasında kalan bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …