Güncel Haberler

Kızıl Yıldız, Peters ile İlgileniyor

Yeni sezonda da Turkish Airlines Euroleague’de yer alacağı kesinleşen Kızıl Yıldız, yine mütevazi bir bütçeyle iddialı bir kadro kurmanın peşinde.

Sırp ekibinin Brown’u elinde tutması mümkün görünmüyor ve onlar da oyun kurucu pozisyonu için Lamar Peters‘ı kadroya katmak istiyorlar.

1.83 metre boyunda olan, 21 yaşındaki genç guard bu sezon NBA G-League‘de Westchester forması ile 32 maçta ortalama 30.8 dakika süre alırken 17.7 sayı, %40.4 3sayı, 2.7 ribaund, 7.2 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile dikkatleri üstüne çekmişti.

Mississippi State çıkışlı olan solak guard, özellikle dribbling üstü bulduğu dengeli ve yüzdeli üçlüklerle birebirde çok etkili bir silah. Ayrıca sürati ve deliciliği ile yaptığı penetreler sonrası temas alsa da güçlü fiziği ile pozisyonları bitirebilen bir guard. Bu önemli iki hücum silahının yanında bencil olmayan ve saha görüşü iyi olan bir oyun kurucu olduğunu da söylediğimizde Euroleague sahnesinde bile etki yaratabileceğini düşünmek yanlış olmaz. Tabi henüz çok genç ve toy, ayrıca G-League’den sonra Avrupa sahnesi ona çok sert gelecektir. Hem böyle savunmaya yapmaya alışık değil hem de böyle sert savunulmaya. Dolayısıyla Kızıl Yıldız’ın bir risk alacağını söylemek yanlış olmaz. Ama hücumda yapacakları ile heyecan verici bir guard olduğu da gerçek. Kızıl Yıldız ile anlaşamazsa mutlaka EuroCup ve Şampiyonlar Ligi temsilcilerimizin düşünmesi gereken, risk almaya değer bir genç yetenek Peters.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …