Güncel Haberler

Panathinaikos Giedraitis ile Prensipte Anlaştı

Yeni sezonda bütçesinin düşecek olmasının da etkisiyle kadroda önemli değişiklikler yapması beklenen Panathinaikos, listesindeki önemli isimlerden biriyle prensipte anlaştı.

Turkish Airlines Euroleague‘in A lisanslı, yani kurucu takımlarından biri olan Yeşiller, sizlere daha önce ilettiğim üzere Litvanyalı şutör Giedraitis ile uzun süredir ilgileniyorlardı.

Yunanistan’dan gelen son haberlere göre 2021 yazına kadar Alba Berlin ile kontratı bulunan Rokas Giedraitis‘in hem kendisi ile anlaştılar hem de kulübü ile zaten cüzi bir miktarda olan bonservisi konusunda el sıkıştılar. Ufak pürüzlerin giderilmesi bekleniyor.

Hatırlayacağınız üzere Litvanyalı kanat oyuncusu ile Olimpia Milano ve Real Madrid de ilgileniyorlardı.

2.00 metre boyunda olan 27 yaşındaki Giedraitis, çaylak sezonunu geçirdiği Euroleague sahnesine çabuk adapte oldu ve sezon askıya alınana kadar forma giydiği 25 maçta 13.8 sayı, %39.8 3sayı, 4.0 ribaund, 1.4 asist, 1.4 top çalma istatisitkleri ile mücadele etti.

Harika bir şutör olan Litvanyalı forvet, atletik özellikleri ile de farkını gösteriyor. Oyunun savunma tarafında da uzun kolları ve oyunu iyi okuması sayesinde çaldığı toplarla Alba’nın tempo odaklı tam saha basketbolunda önemli bir parça olmuştu. Yeşiller’de de iki yönlü oyunuyla takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olacağını düşünüyorum. Diğer taraftan Anderson ile yollarını ayıran ve 3 numara için iyi bir şutör arayan Anadolu Efes için de çok doğru bir hamle olurdu, Panathinaikos ile anlaşırsa temsilcimiz için Kaçan Balık olur…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …