Güncel Haberler

RESMİ: Fortitudo Bologna, Sacchetti’yi Göreve Getirdi

Geçtiğimiz günlerde FIBA Şampiyonlar Ligi bünyesine katıldığını duyuran ve yeniden Avrupa sahnesine dönen İtalya Lega Basket Serie A ekiplerinden Fortitudo Bologna, yeni koçunu da açıkladı.

Geçtiğimiz sezon Cremona’nın başında olan ve aynı zamanda İtalya milli takımının da koçu olan tecrübeli teknik adam Meo Sacchetti, 2 yıl boyunca Fortitudo’nun başarısı için çalışacak.

66 yaşında olan Sacchetti son sezonlarda Serie A sahnesinde önemli başarılara imza atmış koçlardan biri. 2015 yılında şampiyonluğa ulaşırken, 2014 yılında Süper Kupa ve 2014, 2015, 2019 yıllarında olmak üzere toplamda 3 kere İtalya Kupası’nı kazanmıştı.

Anlaşmanın ardından Sacchetti şu açıklamalarda bulundu:

Fortitudo gibi tarihte yeri olan bir kulübü çalıştırmanın her koçun kariyerinde önemli bir adım olacağını belirtti tecrübeli koç. Ayrıca bu şehre hayranlığım 40 yıl önce oyuncuyken başlamıştı. Göreve geldiğim için çok mutluyum ve bu yeni yolda takımımla beraber başarılar elde edebileceğime inanıyorum.

Fortitudo Bologna Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …