Güncel Haberler

Bertomeu: “Panathinaikos Elinde EuroLeague’den Daha İyi Bir Seçenek Olmadığını Biliyor.”

Turkish Airlines Euroleague‘in yaramaz çocuğu Panathinaikos, geçtiğimiz günlerde kurucuları arasında yer olduğu organizasyondan ayrılma sinyalleri verdi ciddi şekilde.

Sizlere “ÖZEL: Panathinaikos Cephesinde İşler Karışık” isimli yazımda ilettiğim üzere Yeşiller’in başkanı Dimitris Giannakopoulos‘un sahibi olduğu medya kuruluşlarında takımın organizasyonundan ayrılabileceğine dair haberler yer almıştı.

Bu gelişmeler üzerine Euroleague’in CEO’su Jordi Bertomeu ise Panathinaikos’un Euroleague’den daha iyi bir seçeneği olmadığını hatırlattı.

El Pais’e konuşan Bertomeu’nun açıklamaları şu şekildeydi:

Bu ilk kez duyduğumuz bir şey değil. Panathinaikos‘la beraber yapabileceğimiz en iyi şey sabırlı olup diyalog kurmak. Panathinaikos ellerinde EuroLeague’den daha iyi bir seçenek olmadığını biliyor. Bu, durumu anlayabilecek kişiler için çok kolay bir karar. Bu şekilde duyurular yapmalarına rağmen böyle bir şey hiç yaşanmadı. Eğer yaşanırsa da yerlerine yeni takımlar gelir. Yıllar önce Benetton Treviso, Montepaschi Siena gibi takımlarımız da vardı…

El Pais

Diğer taraftan Avrupa basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre hem Partizan hem de Virtus Bologna yeni sezonda Euroleague bileti alma konusunda hayli istekliler. Hatta Bologna’nın CEO’su Luca Baraldi, 18 takımdan birinin organizasyondan ayrılması durumunda boşalan koltuğa talip olduklarını net olarak açıklamıştı.

Son Euroleague yönetimi toplantısında Giannakopoulos gelecek sezonun gelirlerinin nasıl olacağına dair sorular iletmiş ve Bertomeu da Panathinaikos patronunun ekonomik anlamda kafasında soru işaretleri olduğunu doğruladı.

Panathinaikos’un başkanı 3 Haziran Çarşamba gübü bir basın toplantısı düzenleyerek sezonun iptal edimesinin kulübe finansal anlamdaki etkilerini ve gelecek ile ilgili planlarını anlatacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …