Güncel Haberler

ÖZEL: Panathinaikos Cephesinde İşler Karışık

Turkish Airlines Euroleague yönetimi ve A lisansına sahip 11 kulüp geçtiğimiz günlerde bir araya gelmişler ve 2019-20 sezonunun iptal edilmesine karar vermişlerdi.

Bu gelişmelerin ardından Euroleague’in yaramaz çocuğu olarak nitelendirilen Panathinaikos cephesinden “ilginç” haberler gelmeye başladı. Yeşiller’in Euroleague’den ayrılma ihtimali yeniden gündeme geldi.

Kulüp başkanı Dimitris Giannakopoulos‘un sahibi olduğu bazı Yunan siteleri ve İspanya’nın saygın medya kuruluşlarından El Mundo Deportivo’da yer alan haberlere göre;

Panathinaikos, Euroleague’den ayrılarak FIBA Şampiyonlar Ligi’ne geçebilir.

Bu haberin ardından başkan Giannakopoulos da 3 Haziran’da bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

Bildiğiniz üzere Panathinaikos, 11 A lisanslı takımdan biri. Yani Euroleague’in kurucu hissedarları arasında yer alıyor. Bu nedenle turnuvadan çekilmeleri, organizasyondan ayrılmaları durumunda sözleşme gereği 10 milyon Euro tutarında bir tazminat ödemeleri gerekiyor.

Euroleague’de sezon askıya alınmadan önce Panathinaikos, 14 galibiyet, 14 mağlubiyetle 6.sıradaydı ve play-off yarışında önemli bir avantaja sahipti. Yeşiller, 2000 yılından bu yana süre gelen modern Euroleague döneminde elde ettikleri 4 şampiyonlukla Maccabi Tel Aviv ve CSKA Moskova ile beraber en çok kupa kazanan takım konumundalar.

Geçtiğimiz günlerde Şampiyonlar Ligi, Darüşşafaka Tekfen ve Lietuvos Rytas gibi önemli EuroCup ekiplerini artı Euroleague’in kurucu ülkesi olan, en güçlü kalesi olan İspanya’dan Bilbao’yu da bünyesine katmıştı. Yeni yaptıkları sponsorluk anlaşmaları ile ellerini çok güçlendirdiler ve eğer Panathinaikos da böyle radikal bir karar alıp Euroleague’den ayrılırsa Avrupa basketbolunda çok büyük değişiklikler izleyebiliriz, domino etkisi yaratabilir bu karar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …