Güncel Haberler

TBF Yönetimi ile BSL Kulüpleri Yeni Sezonla İlgili Bir Araya Geldiler

TBF Ligler Direktörlüğü ile BSL kulüplerinin yetkilileri video konferans toplantısı ile bir araya geldiler.

Toplantıda gündemde olan en önemli konulardan biri yabancı sayısıydı. Darüşşafaka Tekfen, Türk Telekom ve Teksüt Bandırma 4 yabancı konusundaki görüşlerini ilettiler. Pınar Karşıyaka, Tofaş ve Bahçeşehir Koleji ise 4+1 konusundaki fikirlerini dile getirdiler. Diğre tüm takımlar ise 5 yabancıdan yana olduklarını belirttiler.

Diğer taraftan TBF, ligin 18 Eylül’de başlayabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ancak kulüpler, özellikle ABD’li oyuncuların uçuş yasaklarının da etkisiyle ülkeye geç gelebileceklerini bu nedenle de başlangıç tarihinin Ekim ayının başına alınmasını talep ettiler.

Toplantı esnasında kulüplerden gelen farklı öneriler ise şöyleydi:

  • Geçen sezon 275 bin TL olan katılım bedeli kaldırılsın veya düşürülsün
  • Takvimin yetişmesi amacıyla gerekirse Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Kupası oynanmasın, All Star düzenlenmesin
  • Ligde takım sayısı azalacak olursa, yerine takım alınmasın
  • 5’ten çok yabancısı olan takımlar hangi yabancılarla maça çıkacaklarını rakibin hazırlanması açısından önceden bildirsin

Kaynak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …