Güncel Haberler

RESMİ: Shermadini ile Tenerife Birlikteliği Devam Edecek

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin favorilerinden olan ve İspanya Liga Endesa‘nın en dişli takımlarından biri olan Tenerife, takımın tecrübeli yıldızı ile nikah tazeledi.

Takımın tecrübeli Gürcü uzunu Giorgi Shermadini ile 2023 yazına kadar geçerli yeni bir kontrat imzaladılar.

2.17 metre boyunda olan 31 yaşındaki Shermadini bu sezon askıya alınana kadar, Liga Ebdesa’da 22 maçta 18.3 sayı, 7.1 ribaund, 1.5 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 16 maçta 15.8 sayı, 5.7 ribaund, 1.8 asist istatisikleri ile kariyerinin en iyi sezonunu geçirmişti.

Gürcü uzun tam anlamıyla ikinci baharını yaşıyor. Son yıllarda Avrupa basketbolundaki klasik uzunların yeri azalıyor olsa da, Shermadini tecrübesi, pozisyon bilgisi, boyalı alandaki etkinliği ve yüksek yüzdeli bitiriciliği ile bu sezon Tenerife forması ile parmak ıssırtan bir performansa imza attı. Koç Vidoretta’nın değişilmez silahlarından biri olan Gürcü uzun, atletik özellikleri sınırlı olsa da savunmada da fiziksel avantajını ve tecrübesini konuşturan, eskilerin tabiriyle ortayı çok iyi kapatan bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …