Güncel Haberler

Adriyatik Lig, Şampiyon Belirlemeden Sezonu İptal Etti

Adriyatik Ligi de Avrupa’daki bir çok organizasyon gibi sezona geri dönmeme, iptal kararı aldı.

Ligin iptalinin yanı sıra iki önemli karar daha alındı. Şampiyonsuz geçilecek bir sezon oldu yani beyaz sezon ilan edildi. Bunun yanında yeni sezon da ligden düşen takım olmayacakken, ikinci ligden ise 2 yeni takım katılacak.

Adriyatik Ligi yönetimi ve kulüpler bugün (27 Mayıs) bir araya gelerek pandemi nedeniyle askıya alınan 2019-20 sezonunun geleceği hakkında kararlar aldılar.

Toplantı sonucunda sezonun şampiyon belirlenmeden sona ermesine karar verilirken, hiçbir takımın da alt lige düşmeyeceği belirtildi. Diğer taraftan ABA 2 liginde sezon askıya alındığında ilk 2 sırada yer alan Borac ve Split ise artık Adriyatik Ligi’nde 13 ve 14. takımlar olarak mücadele etmeye başlayacaklar 2020-21 sezonu ile birlikte.

Elbette lig yönetiminin aldığı bu kararda Euroleague’in sezonu iptal etmesinin ve yeni sezonda aynı 18 takımla devam edilecek olmasının da etkisi de büyüktü.

Ayrıca Sırp sitesi Nova.rs’ye göre Adriyatik Ligi kulüpleri arasında sadece 3 takım Partizan, Mornar Bar ve Buducnost sezonun devam etmesi yönünde oy kullanmışlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Cedevita, Stewart ile İmzaladı

BKT EuroCup‘daki temsilcilerimizden Beşiktaş ile aynı grupta yer alan Cedevita Olimpija kadrosunu Amerikalı bir kanat …