Güncel Haberler

RESMİ: Bologna, Alibegovic Transferini Açıkladı

Bu sezon Virtus Roma‘da sergilediği performansla büyük takımların dikkatini çeken Bosna Hersekli uzunun yeni takımı belli oldu.

Amar Alibegovic yarışını Virtus Bologna kazandı ve İtalyan pasaportu da bulunan Bosna Hersekli uzun ile 2 yıllılk anlaşma imzaladığını açıkladı. Bildiğiniz üzere genç uzun ile Olimpia Milano ile de ilgileniyordu.

25 yaşında olan 2.06 metre boyunda olan Alibegovic, Roma ile Serie A’da 22 maçta ortalama 25.6 dakika süre alırken 10.5 sayı, %37.8 3sayı, 7.2 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile göz doldurmuştu. Alibegovic aynı zamanda Bosna Hersek milli takımının da bir parçası.

Bu sezon Roma’da süreleri arttı ve Serie A seviyesinde ne kadar değerli bir parça olduğunu gösterdi. Dış şut tehditi olan ve bunun yanında klasik bir pivot gibi alçak postta da sırtı dönük silahları bulunan, genç yaşına rağmen ribaundlardaki pozisyon bilgisi yüksek olan, kumaşı çok iyi bir uzun. Koç Djordjevic’in elinde gelişimini sürdüreceğini kendi zaten kanıtladığı Serie A dışında EuroCup sahnesinde de ondan etkili performanslar bekliyorum, yüksek basketbol IQ’su ile çabuk adapte olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …