Güncel Haberler

RESMİ: Fortitudo Bologna, FIBA Şampiyonlar Ligi’nin Yeni Üyesi Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi, organizasyonuna yeni takımlar eklemeye devam ediyor.

Darüşşafaka Tekfen, Bilbao ve Lietuvos Rytas’ın ardından organizasyona son kattıkları takım ise İtalyan ekibi Fortitudo Bologna oldu.

İtalya’nın en üst ligi Serie A’ya dönmesinin 1 yıl ardından Bologna’nın ikinci takımı konumundaki Fortitudo adını Şampiyonlar Ligi takımlarının arasına yazdırdı. Kulüp 27 Mayıs Çarşamba günü organizasyona kayıt işlemlerini tamamladı ve 2020-21 sezonunda ligin bir parçası olacak.

Kulüp başkanı Christian Pavani bu gelişmenin ardından şu açıklamaları yaptı:

Kulübümüzün 12 yıl aranın ardından tekrar Avrupa sahnesinde yer alacağını duyurmaktan gurur duyuyorum. Elbette Avrupa’da tekrar mücadele edebilmek önemli hedflerimizden biriydi ama tabiki bunun Serie A’ya çıktığımız sezonun 1 yıl sonrasında gerçekleşebileceğini de düşünmüyorduk, bizim için de güzel bir sürpiz oldu bu fırsat.

İtalyan ekibinin tarihinde Avrupa sahnesinde başarılı dönemler de yer alıyor. 2013 yılında yaşanan finansal problemler nedeniyle Serie A’dan ve tabiki tüm organizasyonlardan ihrac edilmişlerdi. İtalya 4. liginden tekrar maceraya başladıktan sonra 2019-20 sezonu ile beraber Serie A’ya dönme fırsatını bulmuşlardı yeniden.

2019-20 sezonu pandemi nedeniyle askıya alınmadan önce Fortitudo, Serie A sıralamasında 8. sırada yer alıyordu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …