Güncel Haberler

Liga Endesa’da Final Turnuvasının Ev Sahibi Valencia Oldu

Avrupa’da yaşanan pandemi süreci bir çok ligin sezonu iptal etmesine neden olmuştu. Bunun aksine İspanya Liga Endesa ise 2019-20 sezonuna devam etme kararı alan bir ka ligden biriydi.

ACB yönetimi 12 takımın yer alacağı bir final turnuvası ile sezonu tek bir şehirde tamamlama kararı almıştı zaten. Tek belli olmayan nokta ev sahibinin kim olacağıydı.

İşte bu sorunun cevabı da İspanyol medyasında bir çok kesim tarafından ortak olarak cevaplandı ve turnuvaya Valencia‘nın ev sahipliği yapacağı söylendi.

Turnuvanın 17-30 Haziran tarihleri arasında oynanması planlanıyor.

Liga Endesa, 2019-20 sezonuna devam etme kararı alan Avrupa’daki 3 major ligden biri, hatırlayacağınız üzere Almanya easyCredit BBL ve İsrail Winner Ligi de sezona devam edecek diğer major liglerdi.

Valencia’nın ev sahibi olarak tercih edilmesinin nedenleri ise diğer adaylara nazaran şehirdeki otel kapasitesinin daha fazla olması ve şuanda sağlık güvenliğinin daha iyi durumda olması. Turnuvada yer alacak takımlar sadece La Fonteta’yı değil, aynı zamanda L’Alqueria eğitim tesislerinin 8 profesyonel salonunu da kullanabilecek ki bu tesislerin içerisinde 4 tane de antrenman salonu yer alıyor.

Zaragoza, Madrid, Las Palmas ve Andorra turnuvaya ev sahipliği yapmaya diğer aday şehirlerdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …