Güncel Haberler

Barış Ermiş: “Artık İstanbul’da Oynayacağım.”

ING Basketbol Süper Ligi’nin en tecrübeli oyuncularından biri olan Barış Ermiş, geçtiğimiz günlerde 5 yıldır formasını giydiği Tofaş‘dan ayrıldığını açıklamıştı.

Milli takımımıza da uzun yıllar hizmet eden Barış, Basketfaul’e yaptığı açıklamada Tofaş ile kontratı bittikten sonra neden takımda kalmak istemediğini açıkladı; 12 yıldır aile büyüklerinden uzak kaldığını belirtip, bu nedenle İstanbul’da oynama kararı aldığını söyledi.

TOFAŞ’ta harika günler geçirdiğini, kulübün kendisiyle devam edip daha sonrasında da antrenörlük için destek önerisinde bulunduğunu ifade eden Barış Ermiş şu ifadeleri kullandı:

En az 2 yıl daha oynayabileceğimi hissediyorum. 4 sene Bandırma, 2 sene Telekom, 1 sene Gaziantep, 5 sene de 12 yıldır aile büyüklerinden uzaklardayız. Onlar da torunlarını sevmek istiyor. Bu nedenle çok sevdiğim insanlarla birlikte olduğum TOFAŞ’a veda ettim.

Basketfaul

İstanbul kulüplerinden biriyle anlaşmak istediğini, şu ana kadar bir görüşmenin olmadığını kaydeden Ermiş şöyle devam etti:

Kararımı önceden vermiştim ancak Eurocup’ta 8’li Finallerin oynanma olasılığına karşı bekledim. Sezona devam edilmeyeceği açıklanınca da kararımı paylaştım..

Basketfaul

Barış Ermiş basketbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğü düşünebileceğini şu sözlerle aktardı:

Son yıllarda zaten Orhun abinin sahadaki asistanı gibiydim. Basketbolu bırakınca Orhun abi gibi çok iyi anlaştığım bir koçun yanında asistan olarak göreve başlamam mümkün olursa düşünmeden kabul ederim.

Basketfaul

Pandemi sonrası ekonominin küçülecek olmasını Türk Basketbolu’nun fırsata dönüştürmesi gerektiğini de ifade eden Ermiş, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

Federasyon yabancı sayısını düşürmese dahi kulüpler 4 yabancıyla oynayıp genç Türkler’e şans tanıyabilir. Bugünkü koşullarda çoğu kulüp 100 bin dolarlık yabancılar alamayacak. Türklerin paralarının değil, sürelerinin artmasını kastediyorum. Hepimiz görüyoruz ki yerli oyuncu kalitesi istenen düzeyde değil. Bunun da sonuçlarını milli takımda görüyoruz. Ekonomideki zorunlu küçülme sırasında yerliler daha fazla fırsat bularak kendilerini geliştirebilirler.

Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …