Güncel Haberler

Kızıl Yıldız, Avramovic’i Listesine Aldı

2019-20 sezonunun iptal edilmesiyle beraber Turkish Airlines Eurolaegue yönetimi yeni sezonda da aynı 18 takımın mücadele edeceğini açıkladı. Bu gelişmeyle beraber Kızıl Yıldız da transfer çalışmalarına konsantre olmuş durumda.

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirerek yeniden play-off takımları arasında yer almak isteyen Sırp ekibinin listesinde Unicaja Malaga‘dan kiralık olarak Estudiantes‘e giden Sırp guard Aleksa Avramovic de yer alıyor.

1.90 metre boyunda olan 25 yaşındaki Sırp guard, son olarak forma giydiği Estudiantes’de 10 maçta ortalama 25.7 dakika süre alırken 14.7 sayı, %34.5 3sayı, 3.3 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Oyuncuya yakın kaynaklar kendisi ile yakından ilgilenen Estudiantes’in teklifini değerlendirmeye sıcak baktığını belirtse de Kızıl Yıldız ile Euroleague sahnesinde boy göstermek de aklını çelebilir. Sürati, deliciliği ve skorer oyunu daha çok bir bitirici olan solak guard, enerjisi ile savunmada da sorun yaşamayan bir isim. Belgrad’da ateşli Kızıl Yıldız taraftarının önünde Euroleague sahnesinde iyi bir görev adamı olabileceğini düşünüyorum. Özellikle benchten gelerek takımın hücum gücünü yukarı çelebileceğini tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …