Güncel Haberler

Euroleague CEO’su Bertomeu: “Son Değil, Başlangıç.”

Turkish Airlines Euroleague yönetimi ve 11 A lisanslı kurucu takımın yöneticilerinin yaptığı toplantı sonrası 2019-20 sezonunun devam etmemesi ve şampiyonsuz olarak beyaz sezon olarak tarihe geçmesine karar verildi.

Bu kararın ardından Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu detaylı bir yazılı açıklama yayınladı:

Şüphesiz 20 yıllık tarihimizde aldığımız en zor karar oldu. Elimizde olmayan sebeplerden ötürü, Avrupa basketbolunun en zevkli ve heyecanlı sezonunu kısa tutmak zorunda kaldık. Bu karar, tüm lig paydaşlarının kararlılığını koruduğu ve tüm çabalarımız için itici güç olan taraftarlara eksiksiz ve benzersiz bir özel sezon sunmaya çalışmak için mümkün olan her yolu tükettiğimiz iki buçuk aydan sonra alındı. Bununla birlikte, taraftarların bugüne kadarki oyunlardan ne kadar keyif aldıklarını gösteren rekor veriler, bize daha iyi bir 2020-21 sezonu planlamaya başlamak için her zamankinden daha fazla enerji veriyor.

EuroLeague ve EuroCup topluluklarının bu inanılmaz zor zamanlarda nasıl birleştiklerini görmekten gurur duyuyorum. Aynı şekilde, kulüplerimizin kararlarındaki cesaretten ve topluluğa olan katkılarından, EuroLeague markasına ve temsil ettiklerine olan inanç ve bağlılıklarından, başından beri destekleyici olan anlayışlı hakemlerimizden, oyuncularımızdan, antrenörlerimizden gurur duyuyoruz. Burası olağanüstü bir topluluk ve biz de onun bir parçası olarak ayrıcalıklıyız.

Açıkçası, 2019-20 sezonunu sürdürmek için birçok motivasyonumuz vardı, ancak böyle istisnai bir durumda, insanların sağlığını diğer ilgi alanlarının önüne koymak zorundayız: oyuncularımız, antrenörlerimiz, hakemlerimiz, kulüplerimiz, personeli lig çalışanlarımız, yayıncılarımız ve tüm aileleri bunu yaparak inançlarımıza ve temsil ettiğimiz değerlere bağlı kalıyoruz. Önümüzdeki aylarda sadece bir görevimiz var: topluluklarımızın güçlenmesine yardımcı olmak ve taraftarlarla yeniden bir araya gelebileceğimiz zamanlar için kendimizi – saha içinde ve dışında en iyi ortamı oluşturmak için elimizden gelen her şeyi yapmak. Bu bir son değil, yeni bir başlangıç.

Jordi Bertomeu

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …