Güncel Haberler

Dorsey, Maccabi ile Yeni Kontrat Konusunda Anlaştı

Yeni sezon için kadro yapılanması adına hazırlıklarına başlayan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, iç transferde de çalışmalarını sürdürüyor.

Bu sezon Euroleague sahnesinde beklentileri karşılayan ve etkili bir performans sergileyen Yunan guard Tyler Dorsey ile kontratını 2 yıl daha uzatma konusunda anlaştı.

Başarılı guardın hali hazırda 2020-21 sezonu için kontratında bulunan opsyion kullanıldı ve 2021-22 sezonu için de el sıkışıldı. Bu yenilenen kontratta Dorsey’nin yıllık maaşı 800 bin dolar olacak.

1.93 metre boyunda olan 23 yaşındaki genç guard bu sezon Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 18.5 dakika süre alırken 10.0 sayı, %39.4 3sayı, 2.4 ribaund, 1.5 asist ve Winner Ligi’nde ise 17 maçta ortalama 24.6 dakika süre alırken 12.6 sayı, %37.6 3sayı, 4.2 ribaund, 3.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Dorsey, atletizmi, çabukluğu,savunmadaki enerjisi ve toplu topsuz her pozisyonda adeta skoru koklaması, yaratması ile önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi Euroleague sahnesinde. Özellikle sakatlıkların da etkisiyle daralan guard rotasyonunda koç Sfairopoulos’un sahadaki en önemli yardımcılarından biri oldu. Genç yaşına rağmen sergilediği olgun oyun ve liderlikle takım arkadaşlarının da güvenini kazandı. Yeni sezonda da Wilbekin ile beraber Maccabi’nin guard rotasyonundaki en önemli silahları olacaklar.

https://www.youtube.com/watch?v=DORVmGKGyEc

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …