Güncel Haberler

RESMİ: NBA Yönetimi, DisneyWorld ile Görüşmelere Başladı

Basketbol camiasının merakla beklediği haber NBA yönetiminden geldi.

Pandemi nedeniyle sezonu Mart ayında askıya alan NBA yönetimi, 2019-20 sezonunun geleceği hakkında somut adımlar atıyor nihayet.

Geçtiğimiz günlerde ABD basınında sezonun geri dönme olasılığının arttığı haberleri yre almış, sezonun DisneyWorld’deki tesislerde tamamlanabileceği belirtilmişti. Bugün (23 Mayıs) de NBA yönetiminden konuyla ilgili resmi bir açıklama da geldi.

NBA sözcüsü Mike Bass, yaptığı açıklamayla ligin geri dönüşü için Disney yönetimi ile görüşmelerin başlandığını belirtti:

Eğer anlaşma sağlanırsa maçlar, antrenmalar ve tüm konaklamalar Walt Disney’in sahip olduğu DisneyWorld’ün tesislerinde yer alan kampüste gerçekleşecek. NBA yönetimi tabiki önceliklerinin tüm çalışanların ve oyuncuların sağlığı olduğunu, bu nedenle de sağlıktan sorumlu yetkililerle yakın bir çalışma yaptıklarını vurguladı.

Diğer taraftan NBA yönetimi ligde yer alan 30 kulübün Genel Menajerleri’nin dahil olacağı bir anket yapacak ve sezonun geleceği hakkında hangi senaryonun uygulanacağına karar verecek. GM’lere sunulması beklenen senaryolar ise şu şekilde:

Playoffs Plus: Playoff’ta normalin dışında 16 takımdan fazla takımın yer alması ve bu ekiplerin bir turnuva ya da grup prosedürüne göre mücadele etmeleri.

Normal sezon: 30 takımın tamamının yer alacağı standart formatta sezonun ara verilen kısımdan başlayarak tekrar devam etmesi.

Playofflar: 16 takım normal şekilde olduğu gibi direkt olarak play-off’lardan devam eder.

Normal Sezon + Play-In: 30 takım, playoff’lardaki play-in turnuvasından önce eşit sayıda maç yapacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …