Güncel Haberler

İspanya Liga Endesa, 2019-20 Sezonunu 30 Haziran’a Kadar Tamamlamak İstiyor

ACB yönetimi İspanya Liga Endesa‘da 2019-20 sezonunu tamamlamayı planlarken, bunun Turkish Airlines Euroleague’in programı ile de çakışmamasını istiyor.

ACB yönetimi ligin 17 Haziran’da geri dönmesini ve 12 takımlı final turnuvasının 2 haftada yani Euroleague’in planladığı 4 Temmuz’daki sezon dönüşünden önce sonlandırılmasını istiyor.

Euroleague yönetimi sezona devam edip etmeyeceğini 25 Mayıs Pazartesi yapılacak toplantıda kararlaştıracak ve eğer sezona geri dönme kararı verilirse maçlar Temmuz başında yeniden dönecek. Bu nedenle İspanya’nın planı yolunda giderse 30 Haziran’da ligi tamamlayıp program çakışmasının önüne geçilmiş olacak.

Ülkede futbol liginin 8 Haziran’da geri dönecek olması basketbol adına da umutları arttırmış durumda ve belki de sağlık şartları daha erken sağlanırsa 17 Haziran’dan önce de dönüş yapılabilir.

12 takımlı turnuvanın planına göre takımlar 2 gruba ayrılacaklar, maçlar tek bir şehirde, salonda oynanacak ve grupların ilk 2 takımı karşılıklı eşleşerek tek maç üzerinden yarı final oynayacaklar. Ardından ise final maçı ile şampiyon belli olacak turnuvanın başlamasının ardından 14 ya da 15 gün sonra.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …