Güncel Haberler

RESMİ: Hapoel Jerusalem, Genç Litvanyalı ile 5 Yıllık Kontrat İmzaladı

FIBA Şampiyonlar Ligi ve İsrail Winner Ligi‘nin şampiyonluk adaylarından biri olan Hapoel Jerusalem, genç bir yetenekle uzun süreli kontrat imzaladığını duyurdu.

2019 NBA Draftı’nda 37.sırada Dallas Mavericks tarafından seçilen ve sonrasında hakları Detroit Pistons’a devredilen solak forvet Deividas Sirvydis ile 5 yıllık kontrat imzaladılar.

2.00 metre boyunda olan 19 yaşındaki Litvanyalı forvet, bu sezon Lietuvos Rytas forması ile 7DAYS EuroCup sahnesinde 16 maçta ortalama 15.0 dakika süre alırken 6.6 sayı, 2.8 ribaund ve Litvanya Ligi’nde ise 24 maçta ortalama 16.8 dakika süre alırken 5.7 sayı, 2.5 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Solak forvet yüksek yüzdeli üçlükleri ile ön plana çıkarken, topu yere vurabilen ve potaya gidebilen de bir forvet. Ancak 3 numara için yeteri kadar süratli olmadığı gibi 4 numara için de fiziği zayıf henüz. Bu nedenle 2 pozisyon arasında sıkışmamak adına özellikle kalınlaşmalı ve dış şutlar dışındaki diğer hücum silahlarını da geliştirmeli. Özetle kumaşı çok iyi olan bir oyuncu ama bırakın NBA’i henüz Euroleague sahnesi için bile çok erken, daha çok fırın ekmek yemesi gerekiyor 19 yaşındaki forvetin. Jerusalem gelişimini sürdürebileceği ve özellikle İsrail Winner Ligi’nde alacağı fırsatlardan faydalanabileceği bir takım, iki taraf adına da kazan-kazan anlaşması olmuş diyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …