Güncel Haberler

ÖZEL: Fenerbahçe, Williams’ın Yerini Doldurmak İçin Listeye Bir İsmi Daha Ekledi

Zaten ekonomik anlamda sorunlar yaşamaya başlayan Fenerbahçe Beko, pandeminin etkisiyle bu konuda daha da sıkıntı yaşayacak gibi görünüyor.

Bu sıkıntılarla beraber Fenerbahçe Beko‘da beklentilerin altında kalan isimlerden Derrick Williams ile yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Onun yerine sarı lacivertlilerin kadroya katmak istediği isimlerden biri ise bu sezon Lokomotiv Kuban‘da izlediğimiz Birleşik Amerikalı forvet Johnny O’Bryant. Hatırlayacağınız üzere başarılı forvetin adı geçen yaz diğer Euroleague temsilcimiz Anadolu Efes ile de sıkça anılmıştı.

O’Bryant ile diğer 2 Euroleague ekibi Khimki ve Bayern Munich de ilgileniyorlar.

2.04 metre boyunda olan 26 yaşındaki forvet, bu sezon EuroCup sahnesinde 10 maçta ortalama 25.6 dakika süre alırken, 13.8 sayı, %34.5 3sayı, 5.1 ribaund, 1.4 asist ve VTB Lig’de ise 20 maçta ortalama 27.4 dakika sahada kalırken 16.4 sayı, %40.0 3sayı, 5.7 ribaund, 2.6 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Etkili dış şutları ve güçlü fiziği ile boyalı alanda da özellikle ribaundlara verdiği katkıyla değerli bir oyuncu olan O’Bryant, Maccabi forması ile Euroelague sahnesinde çok faydalı olacağını göstermişti zaten. Williams’a göre daha güçlü ve daha çok yönlü bir forvet olduğu gerçek ancak o da koç Obradovic’in sistemindeki pasör forvet özelliklerini taşımıyor. Datome, Bjelica, Melli gibi isimlere çok farklı bir oyuncu ve onlar gibi yüksek bir oyun zekasına, saha görüşüne sahip değil.

https://youtu.be/a5SGHcVRlb8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …