Güncel Haberler

Ergin Ataman: “TFF’nin Gösterdiği Çabayı TBF’nin de Sergilemesini Beklerdim.”

Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu Ergin Ataman, Türkiye’de basketbol liglerinde sezonun tamamen sonlandırılmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Sezon askıya alınana kadar hem Turkish Airlines Euroleague hem de ING Basketbol Süper Ligi‘nde lider konumda bulunan Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ataman, Hürriyet’e gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Öncelikle koç Ataman, TFF’nin ligleri 12 Haziran’da başlatma kararını olumlu olarak değerlendirerek şu ifadelerde bulundu:

Herkes belki futbol ekonomisinin bunun en büyük nedeni olduğunu düşünüyor ama ben sadece ekonomi değil, ülkedeki futbol sevgisinin de çok etkili olduğu görüşündeyim. TFF bu sevgiyi karşılıksız bırakmak istemediği ve sportif başarıyı ön plana aldığı için ciddi mesai harcayarak sezonu oynatma kararı verdi. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetimini tebrik ediyorum.

Spor Arena – Hürriyet

Ergin Ataman, BSL ve ülkedeki diğer basketbol liglerinin iptaliyle ilgiliyse şu açıklamaları yaptı:

Olası başlangıç tarihleri ile kısaltılmış bir formül bulunabilirdi. TFF’nin gösterdiği çabayı Basketbol Federasyonu’nun da sergilemesini beklerdim. ‘Basketbol kapalı salonda oynanıyor’ denildi, peki soruyorum Almanya ve İsrail nerede oynayacaklar? Bu virüs, aşı bulunana kadar artık hayatımızın bir parçası. Futboldaki çabayı görünce, ülkede fabrikalar, iş yerleri, AVM’ler, turizm açılıyor ama basketbol ligi oynanmıyor. Kararı doğru bulmuyorum. Federasyon başkanı olsam büyük çaba sarf ederdim.

Spor Arena – Hürriyet

EuroLeague’in devam edip etmemesi meselesine ilişkin şunları söyledi:

Yüzde 60-70 oranında oynanacak gibi görünüyor. EuroLeague oynanmazsa üzülürüz. Anadolu Efes gerek Türkiye gerek Avrupa’da bu sezonun en iyi takımı olduğunu ispat etti. Şampiyonluğa çok yaklaştık. Evet Final-Four var önümüzde, rakipler de güçlü. Sanki yarı finalde kaybetmiş gibi oynayacağız. Apoletimiz eksik kalacak. O unvanı 1 sene ertelemek zorunda kalacağız. Ancak bu, Anadolu Efes’in EuroLeague’de sezonun uzak ara lider takımı, benim de lider antrenörü olduğum gerçeğini değiştirmeyecek.

Spor Arena – Hürriyet

Deneyimli koç, Ali Koç’un Mustafa Cengiz’i ziyaret etmesine ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu:

Galatasaray Başkanı acil şifalar dileyelim bir rahatsızlık geçirdi ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç 3 kez ziyaretine gitti. Bir dostluk ortamı getirebilir mi spor dünyasına… Çok güzel bir davranış. Burada insani duyarlılığı, jesti ve tavrından ötürü ben kutluyorum Ali Koç’u. Ama bunların sadece zor zamanlarda değil rekabetin ön plana çıktığı zamanlarda da kulüpleri yöneten kişilerin daha sağ duyulu olup sporun konuşulması gerektiğini düşünüyorum.

Spor Arena – Hürriyet

Ergin Ataman, taraftarı olduğu Galatasaray’ın da EuroLeague’de iddialı olmasını istediğini belirtti:

Anadolu Efes’in başantrenörü olmaktan büyük bir keyif alıyorum. Ama Galatasaray’ın da, Real Madrid gibi, Barcelona gibi, Fenerbahçe gibi EuroLeague’de bir yarışın içine girmesini de çok arzuluyorum. Bu benim önemli dileklerimden bir tanesi.

Spor Arena – Hürriyet

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …