Güncel Haberler

Djordjevic, Milli Takımdaki Öğrencisini Bologna’ya Getirmek İstiyor

Önümüzdeki sezon Turkish Airlines Euroleague’de yer almasına kesin gözüyle bakılan ve yarıda kalan 7DAYS EuroCup‘ın iddialı şampiyonluk adaylarından Virtus Bologna, transfer pazarında da iddialı adımlar atmaya hazıranıyor.

Koç Djordjevic’in Sırbistan milli takımında da birlikte çalıştığı ve en güvendiği isimlerden biri olan tecrübeli uzun Miroslav Raduljica‘yı Bologna’ya getirmek istendiği haberleri geliyor çeşitli kaynaklardan.

Son 3 sezondur Çin’in Jiangsu takımında forma giyen ve Ocak ayından bu yana kulübü bulunmayan Raduljica’nın da tekrar Avrupa’ya dönmeye sıcak baktığı, koç Djordjevic ile çalışmayı istediği gelen haberler arasında.

2.13 metre boyunda olan 32 yaşındaki Sırp uzun, Çin Ligi’nde 30 maçta 25.4 sayı, 9.8 ribaund, 2.6 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile oldukça dominant bir performans sergilemiş, 2019 Dünya Kupası’nda ise Sırbistan forması 7 maçta görev almış, 6.1 sayı, 2.1 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Raduljica son olarak 2016-17 sezonunda Olimpia Milano forması ile Euroleague’de boy göstermişti.

Dev uzun, klasik pivotlar arasında Avrupa sahnesinde en yüksek değere sahip olanlardan biri bana göre. Boyalı alanda dominant bir hücum gücü olan Raduljica, savunmada ise zaman zaman ağır kalsa bile güçlü fiziği, tecrübesi ve pozisyon bilgisi ile bu açığını kapatabilen bir uzun. Alçak postta her uzunun arkasında kalabildiği gibi gömülü savunmalarda da ortayı iyi kapatan bir pivot. Özetle Euroleague seviyesinde halen değer katabilecek bir uzun ki yanında atletik bir 4 numara olduğu zamanda verimililiğinin daha da artacağını söylemek yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …