Güncel Haberler

Asvel Başkanı Parker: “Pandemi Nedeniyle Bütçemiz Düşecek.”

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını insan sağlığı dışında organizasyonların ekonomilerini de ciddi şekilde etkiledi ve bu etkinin maalesef bir kaç yıl daha sürmesi bekleniyor.

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Asvel Villeurbanne de bu etkinin altında kalacak ekiplerden biri olacak. Takımın başkanı, eski Spurs efsanesi Tony Parker da bunu destekler şekilde açıklamalarda bulundu.

Parker yaptığı açıklamada kulübün pandemi nedeniyle 3 milyon Euro zarara uğradığını ve yeni sezonda da bu paralelde daha düşük bir bütçe ile yola çıkacaklarını belirtti. Asvel’in bu sezonki bütçesi 11 milyon Euro idi. Parker ayrıca bir daha böyle bir bütçeyi elde edebilmek için belki de 4-5 yıl beklemeleri gerektiğini belirtti.

Fransa JeepElite Pro A‘da sezon askıya alınmadan önce Asvel, Monaco ve Dijon ile beraber 21 galibiyet-4 mağlubiyet ile ilk 3 sırayı paylaşıyordu. Euroleague’de ise 10 galibiyet-18 mağlubiyetle 15.sırada yer alıyorlardı 18 takım arasında.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …