Güncel Haberler

Abass’ın Talipleri Artıyor

7DAYS EuroCup‘ın iddialı takımlarından olan hatta Euroleague potansiyeli bulunan 2 takım, bu sezon Brescia‘daki performansı ile dikkatleri üstüne toplayan Awudu Abass ile ilgileniyorlar.

Yeni sezonda yine EuroCup’ın güçlü şampiyonluk adaylarından biri olacak Virtus Bologna ve Rusya’nın köklü ekiplerinden Unics Kazan, İtalyan oyuncu ile ilgileniyorlar.

1.98 metre boyunda olan 27 yaşındaki Abass, 2 sezondur forma giydiği Brescia’da bu sezon askıya alınana kadar Serie A’da 21 maçta 14.1 sayı, %38.2 3sayı, 4.4 ribaund, 1.3 asist, 1.2 top çalma ve EuroCup’da ise 15 maçta 12.3 sayı, %33.9 3sayı, 4.8 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

2016-18 arasında 2 sezon Milano’da forma giyen ancak henüz olgunlaşmadığı için beklentilerin altında kalan Abass, Brescia’da ise kariyerinin en verimli dönemini geçirdi. 3 numarada EuroCup’ın en istikrarlı isimlerinden biri olan Abass, atletizmi, savunmadaki enerjisi, dış şut tehditi ve özellikle ribaundlarada verdiği katkı ile oldukça değerli bir parça. Hem Bologna hem de Unics Kazan’da rahatlıkla 20-25 dakika arasında süre alabilecek, 3 numara pozisyonunda ana rotasyonda olabilecek bir isim EuroCup seviyesinde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …