Güncel Haberler

ÖZEL: Fenerbahçe, Eski Banvitli’yi Listesine Aldı

Yeni sezon öncesi küçülmeye gitmesine kesin gözüyle bakılan ve bu nedenle daha mütevazi yabancılarla yoluna devam etmesi gündemde olan Fenerbahçe Beko‘nun listesinde tanıdık bir isim de var.

Kalinic, Datome, Williams üçlüsünden ikisinin ayrılması beklenen sarı lacivertlilerde forvet rotasyonuna eklenmesi gündemde olan isimlerden biri eski Banvitli (yeni adıyla Teksüt Bandırma) Angelo Caloiaro.

İtalyan asıllı Birleşik Amerikalı oyuncu bu sezon Maccabi Tel Aviv forması giymiş ancak koç Sfairopoulos’un sisteminde kendisine istikrarlı bir yer bulamamıştı ve bu yaz takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca tecrübeli forvet ile Kirolbet Baskonia da ilgileniyor.

2.05 metre boyunda olan 30 yaşındaki Caloiaro, Euroleague sahnesinde 18 maçta ortalama 20.5 dakika süre alırken, 5.6 sayı, %34.4 3sayı, 2.8 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Tecrübeli forvet dış şutlardaki etkinliği, topu yere vurabilmesi ve ribaundlardaki savaşçı kimliği ile bilinen bir oyuncu. Bu sezon bunları sergileyememiş olsa da geçen sezon Euroleague sahnesinde bu özellikleri ile faydalı bir oyuncu olabileceğini görmüştük. Ancak sırtı dönük, yani alçak post tehditinin olmaması ve 4 numarada bu tarz fizikli uzunları savunmakta zorlanması, 3 numarada ise atlet oyunculara karşı ağır kalabilmesi ile dezavantaj yaratabilen bir forvet. Koç Obradovic takımın başında kalırsa Kalinic ve Datome’den ürettiği alçak post oyunlarını Colairo’nun üstünden çıkaramayacaktır ama diğer taraftan hem dış şut tehditi ve oyun bilgisi ile de sisteme uyum sağlamakta zorlanmayacak bir oyuncu. Ancak son olarak eklemem lazım ki saha görüşü Williams ve Kalinic’den üstün değil. Dolayısıyla yine sarı lacivertliler için doğru hamle olmaz… Bjelica ve Melli gibi zeki 4 numaralarla oynamayı isteyen koç Obradovic’in kriterlerine uymuyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …