Güncel Haberler

Milano’nun 4 Numara İçin Ana Hedefleri Belli Oldu!

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmek isteyen ve pandeminin etkilerine rağmen halen Turkish Airlines Euroleague‘in en sağlam takımlarından biri olan Olimpia Milano‘nun ana hedefleri belli olmaya başladı.

Koç Messina’nın ısrarla takviye istediği 4 numara pozisyonu için bir çok isimle ilgilenmişlerdi:

Dekker, Euroleague Takımlarının Gözdesi
Milano, Khimki’nin İsveçli Yıldızı ile İlgileniyor

Ancak bu isimler sadece listede olanlar, ana hedefleri ise yakından tanıdığımız 2 isim; Anadolu Efes ile başarılı bir sezon geçiren Chris Singleton ve Fenerbahçe Beko‘da beklentilerin altında kalan NBA patentli forvet Derrick Williams.

Lacivert beyazlılar ile sezon başında 1+1 yıllık kontrat imzalayan Singleton’ın yeni sezon ne yapacağı, takımın ya da kendisinin opsiyonu kullanıp kullanmayacağı netleşmiş değil. Bildiğiniz üzere son alınan kararlara göre Euroleague yönetimi tüm oyuncu ve koçların kontratlarını 31 Temmuz’a kadar otomatik olarak uzatmıştı.

2.03 metre boyunda olan 30 yaşındaki Singleton, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 7.8 sayı, %45.1 3sayı, 4.4 ribaund, 1.0 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti. Bu sezon 4 numarada Brooks’dan istediği verimi alamayan Messina, o pozisyonu güçlendirmek istiyor ki Brooks’un halihazırda İtalyan pasaportu olması da işini kolaylaştıyor. Enerjisi, savunmadaki direnci, ribaundlara katkısı ve hücumda dış şutları artı patlayıcılığı ile değerli bir parça Singleton. Milano’da eksik olan pota altı enerjisini yükselteceğini ve hücumda yüzü dönük tehditi bulunması ile koç Messina’nın elini güçlendireceğini düşünüyorum.

Yaşlı Kurt Scola’nın takımdan ayrılması ile beraber 4 numarada bir takviyeye ihtiyaç duyan İtalyan ekibinin ana hedefi olan diğer isim ise Fenerbahçe Beko‘da beklentileri karşılayamayan, kontratı bu yaz bitecek ve serbest kalacak olan Derrick Williams.

2.03 metre boyunda olan 29 yaşındaki atletik 4 numara, sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 11.3 sayı, 3.9 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Geçen sezon Bayern Munich forması ile pozisyonundaki en iyi oyunculardan biri olduğunu göstermişti ama Fenerbahçe macerası pek iyi geçmedi. Buna rağmen halen değerli bir oyuncu. Ancak nasıl koç Obradovic’in sistemine uymuyorsa Messina’nın da forvetlerin alçak post üretimini kullanmayı seven bir koç olduğunu düşündüğümüzde Milano’da da çok başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Daha yüksek tempoda oynayan ve daha çok birebirlere dayalı oyunu tercih eden takımlarda katkı sağlayabilecek bir forvet Williams.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …