Güncel Haberler

Euroleague Yönetimi, Sezonun Devamı İçin A Lisanslı Kulüplerle Oylama Yapacak!

Avrupa’da bir çok lig sezona geri dönmeyip sezonu tamamen iptal ederken, Almanya ve İsrail gibi ligler ise Haziran’da devam kararı aldılar.

Turkish Airlines Euroleague yönetimi ise maçların kalan kısmını Eylül’de oynatacak olan FIBA’nın aksine Temmuz ayında kalan maçların tek bir ülkede oynatılması konusundaki senaryo üstüne yoğunlaştı ve 25 Mayıs’ta sezonun akibetini belirleyecek.

İspanyol AS’ın haberine göre yönetim kurulu, 25 Mayıs’ta 11 kurucu yani A lisanslı kulübün katılacağı bir telekonferans düzenleyecek ve sezonun kalan kısmının oynanıp oynanmayacağı oylamaya sunulacak.

A lisanslı kulüpleri hatırlayalım: Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko, FC Barcelona, Kirolbet Baskonia Real Madrid, CSKA Moskova, Zalgiris Kaunas, Olimpia Milano, Maccabi Tel Aviv, Panathinaikos, Olympiakos.

Her ne kadar zor olsa da bazı kulüp ya da kulüplerin çekimser davranıp oy vermemesi durumunda ortaya çıkabilecek olası eşitlikte son karar hakkı CEO Jordi Bertomeu’nun olacak.

Oylama sonucunda eğer çoğunluk sağlanırsa (örnek: 6 devam 5 tamam gibi) ardından 18 takımın sezonun kalan maçlarını nerede oynayacağına karar verilecek.

Tabiki telekonferansın ilk bölümünde Euroleague yönetimi, tüm kulüplere hazırladıkları senaryoları, sezonun devam etmesinin getireceği artıları-eksileri ve salon ile şehir opsiyonlarını da sunacak.

Ev sahipliği konusunda öne çıkan şehir Belgrad gibi görünse de Atina, Köln ve Kaunas da halen Euroleague’in senaryoları arasında yer alan şehirler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …