Güncel Haberler

Khimki GM’i Astakhov: “Shved NBA’e Dönmeyi Düşünüyor.”

Avrupa’nın en çok kazanan oyuncularından biri olan Alexey Shved‘in NBA‘e geri dönme ihtimali artıyor.

Khimki Moskova‘nın genel menajeri Pavel Astakhov, yaptığı açıklamada yıldız ismin NBA’e geri dönüşü ciddi ciddi düşündüğünü belirtti.

Rossiyskaya Gazeta‘ya konuşan Astakhov şu ifadeleri kullandı:

Eğer NBA’den ciddi bir teklif gelirse -paradan değil, takımdaki rolünden bahsediyorum- onu kulüpte tutmak kolay olmayacak. Shved daha önce NBA’de oynamış olmasına rağmen NBA’de bir takımdan ve kulüpten bazı alırsa yine bu meydan okumaya atılacak. Eğer bu tarz bir teklif almazsa tartışmasız lideri olduğu bir Avrupa takımından ayrılması için bir sebep göremiyorum. Her şartta bu onun kararı olacak.

Shved, Khimki’nin onun kulübü olduğunu zaten biliyor. Burada rahat olmalı. O bizim liderimiz. Bazen yeni oyuncu alırken bile ona danışıyoruz. O, bu takımın sadece en yüksek para alan oyuncusu değil… Kulübün çok önemli bir parçası. Elbette onu Khimki’de tutmak istiyoruz.

Rossiyskaya Gazeta

3 sezon boyunca, 2012-15 arasında NBA’de toplam 182 maça çıkan Shved, bu dönemde Minnesota Timberwolves, Philadelphia 76ers, Houston Rockets ve New York Knicks formaları giymişti. Yıldız skorer Khimki ile 2015 yılında 3 yıllık bir kontrat imzalamış sonrasında ise 2018 yılında tekrar 2 yıllık kontrat imzalamıştı.

Rus yıldız yıllık 4 milyon dolar kazanıyor ve Avrupa’nın en çok kazanan 2. oyuncusu konumunda. 1.98 metre boyunda olan 31 yaşındaki Shved, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 26 maçta ortalama 21.4 sayı, %32.9 3sayı, 2.7 ribaund, 6.2 asist istatistikleri ile mücadele etmiş, kariyerinin en iyi dönemlerinden birini geçiriyordu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …