Güncel Haberler

Buducnost, Martin’in Yerini Hayes ile Doldurmak İstiyor

Adriyatik Ligi‘nin şampiyonluk adaylarından biri olan ve 7DAYS EuroCup‘ın dişli takımlarından olan Buducnost, transfer hedeflerini belirlemeye başladı.

Öncelikle iç transfere yönelen ve Cobbs, Ivanovic, Ilic gibi önemli isimlerle kontrat yenileyen Karadağ temsilcisi, takımdan ayrılması beklenen ve Euroleague ekiplerinin gündeminde olan Martin’in yerini doldurmak için ise hedefini Cantu‘da başarılı bir sezon geçiren Kevarrius Hayes olarak belirlediler.

2.06 metre boyunda olan 23 yaşındaki Hayes, ilk profesyonel senesinde yani çaylak sezonunda Cantu forması ile Serie A’da 20 maçta ortalama 28.6 dakika süre alırken 9.6 sayı, 7.3 ribaund, 2.6 blok istatistikleri ile katkı vermişti.

Genç pivot, uzun kolları, atletik özellikleri ve güçlü fiziği ile hem ribaundlar konusunda hem de çember koruma konusunda bu sezon dikkatleri üstüne çeken bir isim oldu. Serie A’nın en verimli uzunları arasında yer alan Hayes, profesyonel kariyerine iyi bir başlangıç yapmış oldu. Buducnost da onun için bir adım daha yukarı gitmek adına doğru basamaklardan biri bence. Martin’in savunmadaki ve ribaundlardaki boşluğunu rahatlıkla dolduracaktır. Hücumdaki hamlığını biraz daha üstünden atıp, silahlarını arttırabilirse Euroleague potansiyeli daha olduğunu düşünüyorum ki BSL takımlarımız adına da kaçan balık olacağını eklemek isterim…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …