Güncel Haberler

Baskonia Guard Rotasyonunu Brown ile Güçlendirmek İstiyor

Yeni sezonda da büyük olasılıkla koç Ivanovic ile yola devam edecek olan Kirolbet Baskonia, kadro yapılanması için kolları sıvadı.

Guard rotasyonuna takviye yapmak isteyen İspanyol ekibinin listesinde tanıdık bir isim de yer alıyor. Daha önce ülkemizde Türk Telekom ve Pınar Karşıyaka formaları da giymiş olan ve 2 sezondur Hapoel Jerusalem‘in formasını terleten J’Covan Brown ile ilgileniyorlar.

İsrail Winner Ligi’nde henüz 2019-20 sezonu bitmedi ve Haziran itibariyle maçlar yeniden başlayacak, yani Brown’ın kontratı otomatik olarak Temmuz’a kadar uzadı. Diğer taraftan oyuncuya yakın kaynaklar İsrail’de çok mutlu olduğu ve önceliğinin Jerusalem’de kalmak olduğunu belirttiler.

1.88 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli guard, bu sezon Winner Ligi’nde 17 maçta 15.4 sayı, %41.4 3sayı, 2.9 ribaund, 5.9 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 16 maçta 14.3 sayı, %37.6 3sayı, 3.8 ribaund, 4.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Ülkemizde geçirdiği sezonlarda mental olarak iyi durumda olmayan ve istikrar sorunları yaşayan skorer oyuncu bu sorunları İsrail’de tamamen üstünden atmış bir görüntü verdi özellikle bu sezonki performansıyla. Şampiyonlar Ligi’nin en skorer oyun kurucularından biri olmasının yanında artık takımın organizasyonuna da çok iyi katkı veren, pasları ile özellikle uzunları çok iyi besleyen bir guard. Efektif yön değiştirmeleri ve delici penetreleri ile de savunmaları birebirde rahatlıkla yarabilen, her pozisyondan skor çıkarabilen bir guard. Artık hücum anlamında Euroleague seviyesi için hazır olduğunu düşünsem de savunma tarafı halen büyük bir soru işareti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …