Güncel Haberler

Berk Uğurlu: “Bizim İçin Hedeflerimize Ulaştığımız Bir Sezon Oldu.”

Tofaş‘ın başarılı oyuncularından Berk Uğurlu beIN Sports’a kapsamlı bir röportaj verdi.

Milli takım formasını da defalarca terletmiş olan Tofaş‘ın oyun kurucusu Berk, karantina günlerinde neler yaptığını ve kariyeri hakkındaki hedeflerini anlattı.

İşte Berk’in açıklamalarından satır başları:

– Öncelikle hiçbirimizin beklemediği, çok zor bir süreç. Evde geçiriyoruz. Beklemediğimiz durum karşısında zorlandık ama adapte olmaya çalışıyorum. Günlerim rutin geçiyor. Online derslerimi ve egzersizlerimi aksatmıyorum, hobilerimle vakit geçiriyorum. Karşıyaka’ya transfer olduktan sonra üniversitemi dondurdum. Bu süreçte sanal kampüsten derslerimi alıyorum. İşletme derslerime giriyorum. Bu süreçte basketbol oynayamıyorsam okula yatırım yapmak benim için önemli şanslıyım, oturduğum yerde fitness’a gidebiliyorum. Bisiklet ve koşu yapabiliyorum. Evde kendi vücut ağırlığımızla çalışabiliyoruz, şınav, mekik, plank gibi egzersizler yapabiliyoruz. Çok zorlu bir süreç, insanlar ekonomik problemler çekiyor, antrenman yapamıyoruz, zor bir zaman. En önemli olan, insanların evde kalması ve bu virüsten bir an önce kurtulmamız. Eski günlere dönmeyi dört gözle bekliyorum.

– EuroCup, EuroLeague’den sonraki en iyi liglerden bir tanesi. Zorlu takımlar var. Grubumuz, ölüm grubu gibiydi. Son maçımızı kazanarak çıktık gruptan. Partizan, Kazan… Çok iyi takımlar var. Bütün takımlar birbirine denk gibi…

– Bizim için hedeflerimize ulaştığımız bir sezon oldu. Türkiye Ligi’nde ilk 4-5’e kalmak, EuroCup’ta son 8’e kalmak önemliydi. Hedeflerimize adım adım gittik. Tofaş tarihinde hiç ilk 16 yoktu, ilk 8’e kaldık. İşler iyi gitseydi, son 4’e kalabilirdik, rakibimiz dişimize göreydi.

– Veteranlar ve gençler… Sammy abi, Barış abi, Lojeski, bunlar olgun oyuncular. Biz de olgun olmayan oyuncularız. Bunlar bizim avantajımız. Onlarla maç oynadıkça, bize büyük bir olgunluk ve tecrübe katıyorlar. Oyunda ve saha dışında nasıl davranmamız gerektiği konusunda da… Barış abi çok çok önemli oyun kuruculardan bir tanesi. Benim için onunla bilrlikte oynamak çok büyük bir fırsat ve mutluluk. Ondan bir şeyler edinmek büyük tecrübe.

– Orhun abi Türkiye’nin en önemli oyun kurucularından bir tanesiydi. İletişim olarak da her zaman rahatlıkla konuşabilirsiniz. Bana hep bir şeyler katıyor, beni olgunlaştırıyor.

– Milli Takım’da oynamak her zaman bir gurur, hem benim hem Türkiye’deki her oyuncu için. Ay Yıldızlı formayı giymek bizim için ayrıcalıktı. Tüm Türkiye bir olup sizi izliyor. O kadronun içinde mutlaka olmak isterim. Oyun kurucu pozisyonunda son yıllarda bir eksiklik var. Biz de, bu jenerasyonla beraber kendimizi oraya entegre etmek istiyoruz.

– Kenan, İspanya’nın Türkiye’den çok farklı olduğunu söyledi. Antrenörlerin yaklaşımı farklıymış. Saha içindeyken sorumluluk almaktan kaçmadığını, antrenörlerin özgürlük verdiğini söyledi. Benim de en büyük hedeflerimden bir tanesi, Avrupa’ya gidip ülkemi temsil etmek.

– NBA herkesin hayali. Ben de orada olmak isterim. Dünyanın en büyük arenası. Furkan’la sürekli konuşuyoruz. Cedi, Furkan, Ersan abi, bizi orada çok iyi temsil ediyorlar. Bunun devam edeceğinden eminim. urkan, ortamın çok farklı olduğunu söyledi. Maç atmosferinin farklı olduğunu, o kadar fazla seyirci var ki, çok motive olduğunuzu söyledi. Bence bu da doğru, oradaki atmosfer çok çok farklı. Oyuncuyu iğneleyen bir tarafı var.

– İlk A Takıma çıktığımda büyük problemim vardı. Üstüne gittikçe, bu problemde aşama kaydettiğimi görüyorum. Maçları izledikçe ve oynadıkça, pas yeteneğimin ve oyun zekamın daha da geliştiğini görüyorum. “Bu boş süreçte, bu sene oynadığım maçları izliyorum, neleri iyi, neleri kötü yapmışım diye.

– Sergio Llull’ü çok beğeniyorum. Campazzo çok ilgimi çekiyor. Size olarak kısa boylu olsa da, yarattıkları, enerjisi, oyun zekası, verdiği paslar, kazanma isteği, o gerçekten beni çekiyor. Çok beğendiğim bir oyuncu. Shane Larkin, bu yıl Avrupa’nın en önemli oyuncusuydu. İnanılmaz bir sezon geçirdi. Onun da maçlarını takip ettim. Maçlarını ‘Bu akşam ne yapacak?’ diye izliyorsunuz. Çok önemli bir oyuncu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …