Güncel Haberler

ÖZEL: Küçülmeye Gitmesi Beklenen Fenerbahçe’de Vesely’nin Durumu da Belirsiz!

Neredeyse tüm Avrupa basını Fenerbahçe Beko‘da bütçenin yeni sezonda yarıya ineceğini yazıyor ve bunun da sonuçları olarak bir çok yıldız oyuncu ile yollar ayrılabileceği söyleniyor.

6 sezondur Fenerbahçe Beko forması giyen Çek yıldız Jan Vesely kariyerinin ilk yıllarında denediği ve başarısız olduğu NBA macerasını bir kez daha deneyebilir. Tabi bu durum koç Obradovic’in takımda kalıp kalmayacağına göre de netleşecektir.

Yıllık 2.43 milyon dolar kazanan ve Avrupa’nın en çok kazanan 6. oyuncusu konumunda olan Vesely’nin 2022 yazına kadar geçerli kontratı var sarı lacivertlilerle. Ancak kulüpte yaşanan ekonomik sorunların etkisiyle onunla yeniden masaya oturması bekleniyor ve bu durum da onu NBA opsiyonuna biraz daha yaklaştıracak gibi görünüyor.

Vesely 2011-14 sezonları arasında NBA’de forma giymişti. Bu dönemin 2.5 yılını Washington Wizards’da ve yarım sezonunu ise Denver Nuggets’da geçirirken NBA kariyerinde 3.6 sayı, 3.5 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

2.13 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 8.6 sayı, 4.3 ribaund ve BSL’de ise 6.5 sayı, 4.3 ribaund istatistikleri ile mücadele ederken, iki kulvarda da en kötü Fenerbahçe performansını geride bırakmıştı.

Vesely 6 yıllık Fenerbahçe kariyerinde 3 kere BSL şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve 2017’de de Euroleague şampiyonluğu başarılarını elde etmişti. Geçen sezon Euroleague sahnesinde normal sezonun MVP’si seçilen Çek uzun, 17.6 sayı, 4.7 ribaund istatistikleri ile takımına Final Four yolunda liderlik etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Asvel’e Çemberi Göstermedi

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili savunması eşliğinde …