Güncel Haberler

RESMİ: Dijon, Belçikalı Forveti Kadrosuna Kattı

FIBA Şampiyonlar Ligi ve Fransa JeepElite Pro A‘nın flaş ekiplerinden Dijon, yeni sezon için kadro yapılanmasına başladı.

Fransız ekibi, bu sezon Antwerp ile etkili bir performans sergileyen Belçikalı forvet Hans Vanwijn‘i kadrosuna katarak pota altı rotasyonunu güçlendirmiş oldu.

2.05 metre boyunda olan 25 yaşındaki Vanwijn, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde 15 maçta ortalama 28.6 dakika süre alırken 9.6 sayı, %36.0 3sayı, 5.7 ribaund, 3.0 asist ve Belçika Ligi’nde ise 14 maça ortalama 29.8 dakika sahada kalırken 12.8 sayı, %41.0 3sayı, 6.4 ribaund, 2.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Vanwijn yetenekleri ile heyecan veren bir oyuncu. 4 numarada görev alabilmesine rağmen bir 3 numara gibi dribbling üstü şut tehditi bulunan, buna karşın alçak postta da savaşmayı seven ve ribaundlara önemli katkı veren, atletik bir uzun. Özetle kumaşı çok iyi ve önü açık. Seviye atlayabilmek için de en doğru takımlardan birine gelmiş durumda. Dijon forması ile yeni sezonda yakından ve keyifle takip edeceğim isimlerden biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Malaga, Promitheas’ı Deplasmanda Yenerek İlk Final Four Biletini Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Unicaja Malaga, Yunanistan’da konuk olduğu Promitheas‘ı 83-90’lık …