Güncel Haberler

Pesic ve Delaney Arasındaki Gerginlik Yolların Ayrılmasına Rağmen Devam Ediyor

Geçtiğimiz günlerde Barcelona ile yollarını ayıran yıldız guard Malcolm Delaney ve koç Svetislav Pesic arasındaki gerginlik durulmuşa benzemiyor.

Yıldız guard sürpriz bir şekilde Barça’dan ayrıldıktan sonra Eurohoops’a detaylı bir röportaj vermiş ve koç Pesic ile Mart ayından bun yana konuşmadığını dile getirmişti.

Ülkesinin basın organlarından Novosti’ye konuşan tecrübeli koç Pesic ise eski oyuncusunun bu açıklamalarına yanıt verdi:

Delaney dönmedi ve menajeri bizden sözleşmesinin uzatılmasını istedi. Sözleşmeleri bu yaz sona erecek 4 oyuncumuz daha var ve onlar bizle antrenman yapıyor. Delaney’den geri dönüp, takıma katılmasını istedik. Eğer sezon oynanmazsa evine geri döner, oynanırsa ise burada kalırdı. Bu teklifi reddetti ve menajeri sözleşmesinin uzatılmasını istediğini söyledi. Şu anda sözleşme uzatacak hiçbir şey yok. Onun sözleşmesi 30 Haziran’da sona eriyor.

Novosti

Sosyal medyada aktif olarak bulunan Delaney de eski koçunun bu açıklamalarına yanıt vermekte gecikmedi:

Kontrat uzatma görüşmeleri, benim yanıt vermem gerekmeden önce konuşuldu. Diğer oyuncular kendileri için en iyi olan kararı verir. Bu benim problemim değil. Geri dönmememin birçok sebebi vardı. Bunu sadece sözleşme yüzünden yapmadım. Son 2 aydaki alacaklarımın %70 azaltılmış bir şekilde almayı hiç tartışmadan kabul ettim. Bunun parayla ilgisi yok. Tüm sporcu arkadaşlarıma soruyorum; bir koç, size kişi olarak saygı duyduğunu ama oyuncu olarak saygı duymadığını söylerse nasıl cevap verirsiniz? Bundan sonra bu konu hakkında konuşmayacağım ve geleceğe bakacağım.

Malcolm Delaney

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …