Güncel Haberler

Pitino, Olimpiyat Elemelerinde Yunanistan’ı Çalıştırmak İstediğini Belirtti

Rick Pitino, 2021 Tokyo Olimpiyatları için oynanacak eleme maçlarında Yunanistan milli takımını çalıştırmaya devam etmek istiyor.

Sezonun askıya alınmasının ardından Panathinaikos‘daki görevinden ayrılarak ülkesine dönen eve Iona Koleji ile anlaşan tecrübeli koç, Yunanistan milli takımındaki görevine ise devam etmek istediğini belirtti.

Ülkesinde verdiği röportajda öncelikle Panathinaikos’daki günlerine ve takımdan neden ayrıldığına değindi:

Panathinaikos‘u ikinci dönemimde çalıştırmak istemiyordum. Benim tarzımda bir takım değildi.

Pitino, son günlerde gündeme gelen The Last Dance belgeseliyle konuştu ve Michael Jordan’ın tarihin en iyisi olduğunu belirtti:

Herkesin tutkuları ve takıntıları olur. Jordan’ın da rekabetçiliği vardı. Onu gayet iyi tanıyorum. O harika birisi ama şunu unutmamanız gerekiyor. Mesela onunla satranç oynarsanız ve Jordan satrançta çok başarılı değilse onu yenebilirsiniz. Ancak onu yendikten sonra gidip satrancı çok iyi oynayan birisini bulup size tekrar meydan okuyacaktır.” diyen Pitino, “Benim için Jordan tarihin en iyi oyuncusu. Onun hemen arkasından da LeBron James geliyor. LeBron, Jordan’ın skorerlik yeteneklerine sahip değil. Bir maçın kazananı ufak farklarla belli olduğu zaman Jordan her takımı tek başına yenebilirdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Monaco’yu Ezdi Geçti

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk ettiği AS Monaco‘yu 88-63’lük skorla adeta ezdi …