Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka, Yeni Sezon İçin Kadro Yapılanmasına Başladı

Pandemi nedeniyle TBF’nin ING Basketbol Süper Ligi‘nde sezonu tamamen iptal etmesinin ardından bazı takımlar proaktif davranarak yeni sezonun kadro yapılanmasına başladılar.

Bu takımlardan biri de Pınar Karşıyaka. Ligin ertelenmesi ve FIBA Europe Cup’da ise sezonun Eylül ayında devam edecek olması ile beraber artık yeni sezon için transfer çalışmalarına başladı İzmir temsilcisi.

Karşıyaka’nın önceliği bu sezon önemli başarılara imza atan kadrodaki isimlerin çoğunun korunması ve bu nedenle yola iç transferle başladılar. Kadrodaki bir çok yerli ve yabancı oyuncunun sözleşmesinde önümüzdeki sezon için hem takım hem de oyuncu olarak çift taraflı opsiyonları bulunuyor. Ayrıca pandeminin etkisi ile zorlaşan ekonomik şartlarda oyuncuların hem bu sezondan kalan hem de yeni sezon için maaşları hakkında pazarlıkların yapılması gerekiyor.

Kaf-Kaf’da koç Ufuk Sarıca‘nın önümüzdeki sezon için geçerli kontratı bulunuyor. Hatırlayacağınız üzere Tony Taylor ve Amath M’Baye ile sezon bitmeden yeni kontrat için prensip anlaşmasına varılmıştı, bu anlaşmaların kontratlara dönüşüp imzaların atılması bekleniyor.

Diğer taraftan Karşıyaka’nın yeni sezonda kadroda düşünmediği Tony Crocker ile ise karşılıklı anlaşarak bir kontrat feshi gerçekleştirilememiş ve bu nedenle Mart ile Nisan aylarında maaşını alamadığını belirten tecrübeli oyuncu FIBA başvurarak sözleşmesini tek taraflı feshetmişti.

Pınar Karşıyaka’nın FIBA’da devam eden dosyaları var ve bu nedenle de transfer yasağı bulunuyor. Öncelikle bu dosyaların kapanması gerekiyor ki Crocker da bu dosyalara eklenmiş durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …