Güncel Haberler

Ali Koç: “Obradovic, Fenerbahçe’de Kalmak İstediği Sürece Burası Onun Evidir.”

Fenerbahçe camiasının ve Euroleague‘deki bir çok takımın beklediği açıklama kulüp başkanı Ali Koç‘dan geldi.

Koç, bu yaz kontratı sona erecek olan Zeljko Obradovic hakkında açıklamalarda bulundu.

Sırp koçun kontratı sona ereceği ve henüz yeni bir imza atılmadığı için son günlerde Avrupa basketbolunun en merakla beklenen, gündemi meşgul eden konularından biri haline gelmişti. Duayen koç da geçtiğimiz günlerde taraftara seslendiği bir açıklama yayınlayarak Fenerbahçe Beko ile yola devam etmek istediğini ancak henüz kendisine yönetimden kontrat görüşmesi ile ilgili talep gelmediğini belirtmişti.

Başkan Ali Koç ise bugün (15 Mayıs) düzenlenen kulübün Yüksek Divan Kurulu toplantısında koç Obradovic’in kontrat durumu hakkında açıklamalarda bulundu:

Birkaç kez kamuoyuna da ifade ettiğim gibi hocamız Zeljko Obradovic, Fenerbahçe’nin yaşayan efsanesidir. Fenerbahçe’de kalmak istediği müddetçe de burası onun evidir. Bu düşüncelerde hiçbir değişiklik olmamıştır. Bu düşünceler de sezon içerisinde hem Semih Özsoy tarafından hem de şahsım tarafımdan kendisine iletilmiştir.

Bununla beraber sezon içerisinde birkaç kez kontrat uzatma niyetimizi iletmemize rağmen hocamız gidişattan dolayı sezon sonunda değerlendirme yapmamızın daha iyi olacağını ifade etmiştir.

Koç Obradovic’in takımda kalmak istediğine dair yaptığı açıklamaların üstünden epey zaman geçmiş olmasına rağmen yönetim sessiz kalmıştı, dolayısıyla Ali Koç’un bu açıklaması iyiye işaret olsa da bana biraz politik geldi. Sanki Obradovic’e halen bir teklif yapılmadı diye anlıyorum ben… Eğer durum buysa maalesef işler yolunda değil demektir. Umarım yakın zamanda gerek basketbolseverleri gerekse Fenerbahçeli taraftarları daha fazla tatmin edecek bir açıklama gelir yönetimden…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …