Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka’nın Yeni Sezonda Şampiyonlar Ligi’nde Yer Alması Bekleniyor

Pandemi nedeniyle TBF 19 Mart’ta ING Basketbol Süper Ligi‘ni askıya almıştı ve sonrasında geçtiğimiz günlerde 2019-20 sezonunun şampiyonsuz olarak “beyaz sezon” şeklinde tamamlanacağını açıklanmıştı.

Bu gelişmelerle birlikte sezonu 2. sırada tamamlamış olan Pınar Karşıyaka, yeni sezon için Avrupa defterini FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde açmak istiyor.

2020-21 sezonunda 5. kez düzenlenecek olan Şampiyonlar Ligi’ne sponsor bulan FIBA’nın organizasyona katılacak takımlara ciddi bir katkı payı vereceği biliniyor ki buna göre ligimizi ikinci sırada tamamlamış olan Pınar Karşıyaka bu organizasyonda yer alırsa 400 bin Euro değerindeki katılım payını kasasına koymuş olacak.

Maddi getirisi daha az olan olan ama finalistlerinin Euroleague’e alındığı 7DAYS EuroCup da Pınar Karşıyaka’yı yeni sezonda kupaya dahil etmek istiyor ama temsilcimiz gelirleri daha fazla olacağı için Şampiyonlar Ligi’ne doğru kaymış durumda.

FIBA nezdinde borçları bulunduğu için transfer yasakları bulunan Karşıyaka’ya alınacak bu katılım parası ilaç gibi gelecek adeta. Daha önce Eurocup’ta 2013-2016, Şampiyonlar Ligi’nde ise 2016-2018 yılları arasında mücadele edip iki organizasyonda da çeyrek final oynamayı başaran Karşıyaka, 2 sezondur yer aldığı Avrupa’nın dördüncü kupa organizasyonu FIBA Europe Cup’ta bu yıl yarı finale kalmış ancak finaller koronavirüs salgını yüzünden yeni sezon öncesine ertelenmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …