Güncel Haberler

NBA’de 37 Yıllık Dönem Kapanıyor!

NBA tarihinde önemli bir dönem geride kalıyor, lig yönetimi Spalding ile süre gelen kontratını uzatmayarak topunu tam 37 yıl sonra değiştiriyor.

1983 ile birlikte çalışılan Spalding’in kontratının sona ermesinin ardından artık ligin resmi maç topunu üretmek üzere Wilson görevde olacak.

Tabi bu anlaşma ile birlikte Wilson, WNBA, NBA G-League, NBA 2K League ve Basketbol Afrika Ligi (BAL) için de kullanılan marka olarak sahnede olacak.

Diğer taraftan hem NBA hem de NBA Oyuncular Birliği’nin (NBPA) kararı doğrultusunda yeni toplarda aynı malzemeler aynı şekilde kullanılacak, yani topun standardından bir değişklik olmayacak.

1946 yılında NBA’in ilk resmi maç topunu üreten Wilson, 1983 yılına kadar yani 37 yıl boyunca lige bu konuda hizmet vermişti. Böylelikle 2021-22 sezonu ile beraber artık NBA maçları 107 yıl önce, 1913 yılında kurulan Wilson’ın üreteceği toplarla oynanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …